reseptit


Reseptiä katsottu 106 512 kertaa
20 annosta Valmistusaika 30 - 60 min Ostoslistalle Tulosta Vain resepti

Raaka-aineet

200 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
3 tlvanilliinisokeria
3 rklkaakaojauhetta
½ dlmaitoa

Ohjeet

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi tai margariini.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita jauhot,leivinjauhe ja vanilliinisokeri erillisessa astiassa ja lisää taikinaan vähitellen.
Lisää maito ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä pieni määrä maitoa (n.1rkl).
Laita korppujauhotettuun vuokaan ensin puolet  vaaleasta taikinasta,sitten tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta.
Paistetaan 175 uunin keskitasolla n 35min




MOKKARUUDUT

Valmistusaineet
4 munaa
2 1/2  dlsokeria
200  g voita
2  dl maitojuomaa
5  dlvehnäjauhoja
1/2  dlkaakaojauhetta
1  rklleivinjauhetta
1  rklvaniljasokeria
KUORRUTUS
75  g voita
3/4  dl  (0,75 dl)vahvaa kahvia
4  dl  (240 g)tomusokeria
1/2  dlkaakaojauhetta
2  tlvaniljasokeria
PINNALLE
nonparelleja

Valmistusohje

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  • Yhdistä kuivat aineet.
  • Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  • Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  • Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.
KUORRUTUS
  • Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.
VINKKI
  • * Jos haluat voimistaa kuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti